6 mar. 2015

OBRADOIRO DE NUTRICIÓN DÍA 5: HIXIENE NA COCIÑA


Cris, rematou o noso obradoiro de nutrición desta semana falándonos das catro normas básicas que se deben seguir na manipulación de alimentos:
  •  LIMPAR: Hai que lavar ben as mans antes de tocarlle aos alimentos e despois de tocar carne ou pescado crú. Asemade temos que limpar ben a superficie na que imos traballar e os utensilios que imos utilizar.
  • SEPARAR: Debemos separar os alimentos crús dos cociñados e utilizar utensilios diferentes.
  • COCIÑAR: Temos que cocer suficientemente os alimentos para eliminar as posibles bacterias que poidan conter.
  • ENFRIAR:  É convinte gardar as comidas cociñadas no refrigerador xa que a temperatura ambiente as bacterias se propagan máis rapidamente.


Como as veces anteriores, para que nos quedase ben clariño fixemos un sinxelo experimento:

- Cris repartiu a cada un un trozo de polo (bóla de plastilina amarela) que como estaba crú tiña algunhas bacterias (purpurina de cor azul), así como coitelos de plástico e tamén un forno para ca equipo:


- A continuación repartiunos o pan e os ingredientes necesarios para facer o noso bocata de polo: leituga, tomate, cebola, pepino, queixo, ovo,.... e nos puxemos mans á obra. Tivemos que cortar o polo, poñelo no forno e colocar o resto de ingredientes no noso bocata:


- Ollade que pinta máis deliciosa tiñan:


Cando rematamos os nosos bocadillos, Cris explicounos o que fixemos mal e é que non lavamos as mans nin antes de empezar a cociñar nin despois de tocar o polo crú polo que as bacterias do polo antes de ser cociñado pasaron ao pan e ao resto dos ingredientes.

E xa para finalizar a sesión de hoxe, plasmamos estas conclusións nunha sinxela ficha para non olvidarnos:


MOITÍSIMAS GRAZAS CRIS POR ENSINARNOS TANTAS COUSAS ESTA SEMANA!!!!!

24 comentarios:

  1. Menuda semana máis intensa!!!Parécemo a min ou estades feitos uns expertos en nutrición?
    Debeu de ser unha experiencia ben positiva e práctica. Parabéns pola iniciativa.
    Moitos biquiños.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Foi una experiencia fantástica, Anabel. Aprenderon moitísimo. Un bico.

      Eliminar
  2. Pues la pinta de los bocatas es muy buena... pero llenos de bacterias ¿no?
    Me imagino que con estos talleres los niños hayan quedado encantados, se lo habrán pasado bien y además aprendieron cosas. Ahora queda llevarlo a la práctica.
    Un abrazo y buen finde.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tienes razón, Isabel, no sólo aprendieron muchísimo sino que también disfrutaron haciéndolo. Un abrazo.

      Eliminar
  3. Tuvisteis una semana muy interesante... Un abrazo y buen finde.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracias, Isabel. Fue una semana muy completa. Besos.

      Eliminar
  4. Han pasado una semana de lujo con tantas experiencias interesantes.Me parece excelente que se enseñen estas normas en la escuela y se transmitan a los hogares.Es bueno que todos las recordemos.
    Los bocadilllos se ven divinos pero no me animo a probarlos ...jajaj
    ¡Buen finde Ana! Un beso grande.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracias, Sandri. Yo tampoco los probaría ja ja Fue una semana muy interesante y completa. Un beso.

      Eliminar
  5. Que fácil parece pero non o é ! Terán en conta todas esas cousas cando o volvan facer. Bo apetito!

    ResponderEliminar
  6. Hola. es un taller muy completo e instructivo sobre los alimentos. Unos consejos fabulosos. Seguimos en contacto

    ResponderEliminar
  7. Una semana muy educativa para los estudiantes, aprendieron cosas que les sirve en su vida diaria: alimentación e higiene.
    En RECONOCIMIENTO al duro trabajo de mantener un blog, te he dejado un detallito que espero te motive y alegre en:
    http://puertasalaimaginacion.blogspot.com/2015/03/me-encanta-recibir-un-premio-bloguero.html

    Un fuerte abrazo.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Muchísimas gracias, Mirian. Me hace mucha ilusión y me lo llevo encantada a mi blog de premios .Un abrazo.

      Eliminar
  8. Unha semana chea de experiencias positivas e moi educativas. Un bico Gelis

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Graciñas, Gelis. Foi unha semana moi completa e instructiva. Unha aperta.

      Eliminar
  9. Un taller muy completo y seguro disfrutaron mucho.
    Un besico.

    ResponderEliminar
  10. ¡Cuántas cositas Ana! Os lo pasáis en grande...Me gusta mucho cómo habéis trabajado todo el tema de la alimentación. Muy completo : )
    Un abrazo

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracias Noe. Fue una gran experiencia. Un abrazo.

      Eliminar
  11. Ana pásate por mi blog te he dejado un premio. Besos,

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Muchísimas gracias, Bego. Me lo llevaré encantada a mi blog de premios .Un abrazo.

      Eliminar
  12. Que pena que nos hayan prohibido hacer ya los talleres de cocina dentro del cole, los peques lo pasaban genial. Un besazo.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A mi también me parece una idea estupenda, Tamara. Los talleres de cocina son muy instructivos. Un beso.

      Eliminar

GRACIÑAS POLO TEU COMENTARIO