15 abr. 2016

EXPERIMENTANDO COA FROITA


E terceiro reto conseguido!!!!!!! Dentro do concurso de "Froita, un botín saboroso", no terceiro reto aprendimos a diferenciar e a nomear os catro sabores principais: ÁCIDO, DOCE, SALGADO e AMARGO.

Nunha mesa colocamos noces, azucre, limón e chocolate sen azucre. En grupos,degustamos os alimentos da mesa e unha vez que pasamos todos por alí, intentamos averiguar de que tipo era cada un. Como somos moi listiños, todos acertamos á primeira.

Aquí tedes unhas imaxes da degustación. As súas cariñas dinno todo, non credes?


A continuación, se lles presentou a froita dende unha perspectiva inesperada: a través da química. Fixemos tres grupos e a cada un lle tocou preparar un experimento.

- Experimento con mandarina


EXPLICACIÓN:


- Experimento con mazá e  limón


EXPLICACIÓN:


- Experimento da bombilla


EXPLICACIÓN:


E xa para rematar, que mellor que preparar un delicioso BATIDO TROPICAL para tomar antes do recreo? Ollade, ollade, como o preparamos.




Antes de recoller todo, invitamos aos nosos compañeiros de 4º da clase do lado e tamén aos de 2º que están estudando os obxectos que se hunden e os que frotan, á nosa clase para ver os nosos experimentos:

14 comentarios:

  1. Las caritas lo dicen todo, jaja. Geniales los experimentos!!
    Un beso grande.

    ResponderEliminar
  2. Encima de divertiros y "poneros las botas", también aprendéis...¡Fantástico! :-)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracias, Carmen, fue muy divertido e instructivo. Un beso.

      Eliminar
  3. Nada mejor para aprender que experimentar e interactuar y si ademàs conlleva diversión el éxito está garantizado. Enhorabuena por el trabajo y gracias por compartirlo.
    Tonets

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracias a ti, Anna, por el comentario. Fue una gran experiencia. Un beso.

      Eliminar
  4. todo un compendio de experimentos superinteresantes. gracias, guapa.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Me alegro que te gusten, Blanca. Un abrazo.

      Eliminar
  5. Unas experiencias estupendas. Un besito Gelis

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracias, Gelis. Fueron muy fructíferas y nunca mejor dicho jaja Un abrazo.

      Eliminar
  6. Enhorabuena Ana, como dice Carmen, coméis, aprendéis y lo pasáis fenomenal.
    Biquiños

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pues sí, Marisa, no nos faltó de nada jiji Un beso.

      Eliminar

GRACIÑAS POLO TEU COMENTARIO